U prostore Dječjeg vrtića “Ružmarin” u Splitu tim Electronic Securityja postavio nekoliko sustava zaštite objekta

Uloga dječjih vrtića kao ustanova jest pružanje maksimalne sigurnosti djeci koja u njima borave. Upravo zato, Dječji vrtić “Ružmarin” u Splitu odlučio se za implementaciju kombinacije sustava zaštite visoke pouzdanosti. Tim Electronic Securityja u prostorije vrtića postavio je sustav vatrodojave, videonadzora, kontrole pristupa, protuprovale i parlafon na ulazu, a sve s ciljem podizanja stupnja sigurnosti djece na zadovoljavajuću razinu. Ugradnja sustava zaštite uspješno je izvršena te objekt trenutno čeka tehnički pregled.

Sustav vatrodojave omogućava pravovremenu detekciju vatre i dima. U odgojno-obrazovnim ustanovama, poput dječjih vrtića i škola, ovakav sustav zaštite od velike je važnosti zbog brojnosti djece i djelatnika koja borave u objektu. Učinkovit sustav detekcije požara uklonit će mogućnost velikih šteta i fatalnih posljedica. Postavljeni sustav vatrodojave iznimno je osjetljiv, stoga reagira čak i na male količine dima ili vatre u objektu. Upravo je to glavna prednost pouzdanog sustava vatrodojave, budući da omogućava pravovremenu reakciju, zaštitu djece, djelatnika te imovine, kao i sprječavanje svih neželjenih posljedica. 

U dječji vrtić “Ružmarin” također su ugrađeni parlafoni. To su uređaji koji uz pomoć napredne tehnologije u svakom trenutku putem zaslona pružaju uvid u to tko se nalazi ispred objekta. Oni funkcioniraju na principu povezivanja električne brave na ulaznim vratima. Ovi uređaji također mogu biti i interfoni te služiti za internu komunikaciju i povezanost djelatnika unutar čitave zgrade. Za dječje vrtiće, škole i slične objekte u kojima je protok djece, roditelja i djelatnika velik, parlafoni olakšavaju uvid u sve posjetitelje zgrade i tako jamče sigurnost svih prisutnih. 

Sustav videonadzora ugrađen je kako bi se upravi Dječjeg vrtića omogućilo praćenje objekta danju i noću, kao i u uvjetima brzih radnji ili nagle promjene svjetlosti. Snimke videonadzora moguće je gledati uživo ili naknadno. Ta pogodnost olakšava rekonstrukcije eventualnih spornih događaja kao primjerice pregleda neželjenih posjetitelja noću koji su napravili određenu štetu na objektu te  mogućnost prijave istih nadležnim vlastima. Budući da se radi o dječjem vrtiću, postavljanjem nadzornih kamera jamči se profesionalan rad odgajatelja kao i njihov adekvatan odnos prema djeci. Također, videonadzor pruža mogućnost praćenja aktivnosti djece u prostorijama vrtića, kao i na dvorištu. Sustav je kompatibilan s mobilnim uređajem upravitelja objekta, stoga omogućava uvid u stanje u objektu s bilo kojeg mjesta i u bilo kojem trenutku. 


Protuprovalni sustav jedan je od ključnih sustava zaštite u objektima gdje borave naši najmlađi i očuvanja okoline u kojoj oni prolaze primarnu edukaciju i susreću se s prvim oblicima socijalizacije sa svojim vršnjacima. Zadaća sustava protuprovale jest prevencija otuđenja imovine ili vandalizma i automatska detekcija neovlaštenog ulaza koja šalje dojavu odgovornim osobama. Pritom, svaki sustav ima više opcija signalizacije od kojih je najčešća kombinacija zvučne i svjetlosne signalizacije radi odvraćanja počinitelja od izvršenja kaznenog djela ili znatnog skraćivanja njegovog trajanja. 

Sustav kontrole pristupa ugrađen je kako bi se uspostavila regulacija kretanja osoba u prostorijama dječjeg vrtića. Osim što svim neovlaštenim osobama otežava pristup samoj zgradi i dvorišnom prostoru, ovaj sustav zaštite pojednostavljuje zaposlenicima ulazak i izlazak. Pruža i mogućnost integracije s drugim sustavima na objektu ako ga se poveže s računalnim sustavom ustanove. Tako, primjerice, prilikom ulaska u zgradu zaposlenik pomoću identifikacije ulazi u objekt, a video kamere postavljene na ulazu bilježe taj trenutak. Ovakva integracija sustava zaštite olakšava ravnatelju vrtića kontrolu i nadzor nad svojim djelatnicima.


Putem obrasca postavljenog ispod ovoga teksta ili na e-mail adresu info@electronicsecurity.eu pošaljite svoj upit, a prema Vašim naputcima napravit ćemo personaliziranu ponudu koja uzima u obzir sve sustave koje imate ili tek namjeravate ugraditi. 

Contact us.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.