Zaštitom tvrtke do boljih brojki: Nadzor vozila

Tehnička zaštita objekata ili, laički rečeno, niz sustava kojima se povećava sigurnost imovine i zaposlenika, jedna je od najisplativijih dugoročnih investicija u Vaše poslovanje. Od lakše i točnije evidencije radnih sati, do sprječavanja velikih tužbi zbog dostupnosti pravih podataka, niz je načina na koje takvi sustavi mogu povoljno utjecati na povećanje profita ili, obrnuto, na sprječavanje njegova smanjenja. Treći u nizu sustava koji vlasnicima malih, srednjih i velikih poduzeća mogu pomoći zaštititi poslovanje jest nadzor vozila

Nadzor vozila 

Službena vozila česta su pojava u tvrtkama svih veličina, i to na svim razinama. Od vozila za direktorice i direktore, do dostavnih vozila za teren, vozni park može narasti i do nekoliko stotina jedinica. No, kao i mnoga druga područja poslovanja, službeni automobili i kombiji često su predmet iskorištavanja resursa tvrtke. 

Sustavom satelitskog nadzora u službenim vozilima povećava se učinkovitost zaposlenika, smanjuje se količina potrošenog goriva, kao i troškovi održavanja.

Budući da su zaposlenici svjesni da se kretanje automobila ili kombija prati, smanjit će privatne „izlete“ izvan rute te, samim time uštedjeti novac koji bi se inače potrošio za gorivo. Količina obavljenog posla se samim time povećava, a i vozilo se ne troši toliko, stoga uštede nastupaju i u tom pogledu. 

Osim lokacije, putem sustava nadzora mogu se pregledati stavke poput (prekoračenja) brzine, zapisnik potrošnje goriva, podaci o vozilima i vozačima, evidencija radnih sati, kao i povijest ruta čime se može uočiti prostor za napredak i dodatnu uštedu. 

Nadzor vozila i GDPR

Prilikom praćenja službenih vozila GPS-om, važno je provesti Procjenu učinka na zaštitu podataka (DPIA), odnosno na pravilan način opisati svrhu i obujam obrade podataka, njenu nužnost, ali i uočiti potencijalne rizike za pojedince i načine za umanjivanje svih uočenih potencijalnih rizika. 

Ako želite ugraditi jedan od naših sustava ili imate dodatnih pitanja, slobodno nam se javite putem kontaktne forme ispod teksta ili na adresu e-pošte info@electronicsecurity.eu.

Kontaktirajte nas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.