Zaštitom tvrtke do boljih brojki: Sustav kontrole pristupa

Sustavi zaštite imovine i zaposlenika neke su od najisplativijih dugoročnih investicija u Vaše poslovanje. Od lakše i točnije evidencije radnih sati, do sprječavanja velikih tužbi zbog dostupnosti pravih podataka, niz je načina na koje takvi sustavi mogu utjecati na povećanje profita ili, obrnuto, na sprječavanje njegova smanjenja. Donosimo prvi u niza sustava koji vlasnicima malih, srednjih i velikih poduzeća mogu pomoći u tom naumu: sustav kontrole pristupa.

Sustav kontrole pristupa

Iako automatski asocira na tajne odjeljke u državnim službama, sustav kontrole pristupa prilično je česta pojava u mnogim suvremenim tvrtkama. Putem personaliziranih beskontaktnih kartica ili drugih privjesaka koji rade na sličnom principu, kreira se hijerarhija u pristupu raznim područjima unutar tvrtke. Posjetitelji, tako, bez vlastite kartice ponekad ne mogu pokrenuti ni dizalo, te im je pristup svim područjima automatski onemogućen.


Ulazak pomoću identifikacijske kartice posebno je popularan kod tvrtki koje se bave nekom vrstom toksičnih tvari kako bi se izbjegle nesreće.


Područja koja skladište opasne substance kakve imaju, na primjer, tvrtke u farmaceutskom sektoru, mogu posjetiti isključivo oni s visokom razinom pristupa.

Evidencija radnog vremena

No, osim automatskog bilježenja i ograničavanja protoka ljudi, sustav kontrole pristupa se najčešće koristi radi učinkovitije evidencije redovnih i prekovremenih radnih sati, te opće dolaznosti na posao. Budući da se točno vidi tko je i kada bio u uredu, računovodstvo štedi vrijeme, radnici dobivaju plaću koja je točna u lipu, a njihova sigurnost i sigurnost posjetitelja znatno se povećava jer jednostavno ne mogu pristupiti područjima na kojima bi se, zbog neznanja, mogli ozlijediti.


 

Ako želite ugraditi jedan od naših sustava ili imate dodatnih pitanja, slobodno nam se javite putem kontaktne forme ispod teksta ili na adresu elektroničke pošte info@electronicsecurity.eu.

Kontaktirajte nas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.