Sustavi zaštite Electronic Securityja bit će postavljeni i u Gradu Solinu

Electronic Security, jedna od vodećih tvrtki za tehničku zaštitu objekata u Hrvatskoj čiji sustavi štite i gradove Split i Ploče, pobjedila je na natječaju za postavljanje sustava videonadzora na četiri lokacije u Gradu Solinu. Kako bi se povećala sigurnost građana i svih posjetitelja, Grad Solin će, uz natječajem obuhvaćene četiri lokacije, kamerama na javnim površinama zaštiti dodatne tri lokacije - ukupno njih sedam. 

„Kamere u urbanim mjestima, ako se pravilno koriste, mogu povećati sigurnost svih građana i posjetitelja, ali i povećati broj riješenih kaznenih djela. Praksa pokazuje kako njihova instalacija povećava broj otkrivenih kriminalnih radnji, kao i brzinu reakcije žurnih službi. Važno je uvijek naglasiti da delikatne poslove poput videonadzora javnih površina smiju obavljati samo tvrtke koje su ovlaštene“, naglasio je direktor Electronic Securityja, izvođača radova, Krešimir Kegalj.


Videonadzor u gradu Solinu postavlja se u sklopu Projekta sustava tehničke zaštite za nadzor grada, putem fiksnih i pokretnih mrežnih kamera, pokrenutog prvenstveno radi kontrole nelegalnog odlaganja otpada. Slično kao i u Splitu i Pločama, kamerama u gradu nastoji se također povećati sigurnost u prometu te smanjiti broj prekršaja, ali i opće stope kriminaliteta.

Gdje će u Solinu biti postavljene kamere? 

Solin je prve kamere na javnim mjestima postavio već 2015. godine, a u nadolazećem periodu planiraju se zaštititi Ulica Sv. Tekle kod skretanja za Bramont te na križanju s Matoševom ulicom, Sv. Kajo do transportne trake DC-a kod kontejnera, Ulica Joze Kljakovića na donjoj poziciji i kod reciklažnog dvorišta, nerazvrstana cesta na Gospinu otoku i Mravinački gaj. 

Kontaktirajte nas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.