Zašto je EVAC opcija alarmnog ozvučenja sve popularnija?

Vlasnici ste objekta i razmišljate koji je najisplativiji sustav ozvučenja ili jednostavno razmišljate o ulaganju u novi evakuacijski razglas? Vaš objekt ima ugrađen zasebni ambijentalni razglas kao i zvučnike alarma za evakuaciju, no Vi želite elegantnije rješenje? Ako ste se pronašli u nekom od ovih pitanja, čitajte dalje jer u nastavku objašnjavamo jednu od najpopularnijih opcija alarmnog ozvučenja na tržištu.

Evakuacijski razglas (EVAC) inovativno je rješenje koje spaja sustave ambijentalnog i evakuacijskog ozvučenja u jedan te pomaže znatno smanjiti paniku prilikom evakuacije u slučaju potresa, požara ili neke druge opasnosti. U sve više objekata ugrađuje se upravo ova kombinacija kako zbog logike korištenja, tako i zbog skromnijih intervencija u prostoru. 
 


Višestruka funkcionalnost povećava sigurnost zaposlenika i samog objekta zbog čega je omiljeno rješenje kod vlasnika objekata. Višenamjenska uloga primarna je pogodnost koju EVAC sustav nudi. U svakodnevnim situacijama, na razglas se emitira glazba ili obavijesti, dok u slučaju opasnosti sustav poprima novu, evakuacijsku ulogu. Pomoću alarmnih i ostalih signala poput treperenja svjetla upozorenja, evakuira sve osobe u objektu dajući im upute na razglas koje mogu biti unaprijed snimljene ili odašiljane uživo tijekom evakuacije. Na ovaj način možete zaposlenike konkretno usmjeriti na najsigurnije rute i izlaze iz objekta te se ne morate brinuti hoće li zasebni ambijentalni razglas smanjiti razgovijetnost evakuacijskog ako se uključe istovremeno. 

Druga ključna pogodnost je personalizacija sustava. Brojne mogućnosti evakuacijskog razglasa prilagođavaju se upravo Vašem objektu i, najvažnije, zaposlenicima. Nakon instalacije EVAC-a, zbrinuti su čak i zaposlenici sa slušnim teškoćama zato što se zvuk alarmnih signala može upariti s panik-rasvjetom ili pokrenuti automatsko pojačavanje signala na slušnom aparatu što omogućava sigurno napuštanje zgrade. 

Ukratko, ako ste vlasnik većeg i kompleksnog objekta s više katova, hodnika i prostorija, ili jednostavno želite pružiti najbolju moguću zaštitu svojim zaposlenicima u objektu, ovaj multifunkcionalni sustav optimalno je rješenje za Vas.


Za vlastitu ponudu i odgovarajuće sustave koji će zaštititi poslovanje i objekte, javite nam se na adresu info@electronicsecurity.eu ili putem niže postavljenog obrasca! 

Kontaktirajte nas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.