Zaštitom tvrtke do boljih brojki: Vatrodojavni i plinodojavni sustav

Govoreći o dugoročnim investicijama u Vaše poslovanje, sustavi za sigurnost imovine i zaposlenika jedni su od najisplativijih. U nastavku donosimo pretposljednji u nizu sustava koji vlasnicima malih, srednjih i velikih poduzeća mogu pomoći u kvalitetnoj zaštiti kako imovine, tako zdravlja i sigurnosti zaposlenika, vatrodojavni i plinodojavni sustav

Vatrodojavni sustav ili kako preduhitriti požar

Osnovna funkcija sustava za vatrodojavu, koji su mnogi zakonom obavezani imati u tvrtki, jest pravovremeno obavještavanje o opasnosti te automatsko upućivanje poziva nadležnoj službi. Kada se poveže s videoanalitikom, može točno locirati dima ili vatru čime se ubrzava proces gašenja i umanjuje razorna šteta koju požar može prouzročiti. 

Poveže li se vatrodojavni sustav sa sustavom videonadzora s termalnim očitovanjem, moguće je pratiti radnu temperaturu određenog stroja ili nekog dijela laboratorija. U tom slučaju, ako kamera zabilježi neuobičajeni rast temperature uređaja, ona može preko vatrodojavnog sustava alarmirati centralu iako još nije došlo do požara ni pojave dima. Tako se ponovno sprječava potencijalna katastrofa i omogućava pravovremeno saniranje kvara na stroju. 

Plinodojavni sustav ili kako ostati živ/a

Sustav detekcije plina najčešće se postavlja u podzemne garaže, kotlovnice ili velike kuhinje u kojima se plin koristi kao energent. Takvi sustavi otkrivaju opasne plinove i pare koji, ako se ne detektiraju na vrijeme, mogu biti smrtonosni. 

Jedan od najčešćih uzroka smrti na zatvorenome upravo ugljični monoksid, takozvani „tihi ubojica“, važno je da detektori budu kvalitetni i osjetljivi i na najmanju promjenu kakvoće zraka unutar objekta. 

Ljudski život je neprocjenjiv, a sustavima detekcije plina i / ili vatrodojave pokazujete koliko cijenite svoje radnike i njihovu sigurnost. 

Ako želite ugraditi jedan od naših sustava ili imate dodatnih pitanja, slobodno nam se javite putem kontaktne forme ispod teksta ili na adresu e-pošte info@electronicsecurity.eu.

Kontaktirajte nas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.