Studija slučaja: Zaštita posjetitelja u trgovačkom centru SPOT

O klijentu

Trgovački centar SPOT (nekoć zvan Trgovački centar Osejava) smješten je u centru Makarske i s površinom od 22.000 m2  najveći je u tom dijelu primorja. Objekt se proteže na tri etaže na kojima se nalazi preko 30 trgovina, dvije ugostiteljske prostorije, frizerski salon i garaža s više od 300 parkirnih mjesta. 

Izazov/zadatak

Primarni fokus SPOT-a su posjetitelji i njihova dobrobit. Upravo zato, objektu ove veličine, pametan je potez poduzeti dodatne mjere sigurnosti u svrhu prevencije nastanka potencijalnih nezgoda. Kako bi se pobrinuli da posjetiteljima shopping bude što bezbrižniji, SPOT se odlučio za implementaciju sustava ozvučenja, vatrodojave i plinodojave. 

Rješenje

Trgovački objekti poput SPOT-a privlače veliki broj posjetitelja. U slučaju opasnosti,  potrebno je imati ispravan sustav alarmnog ozvučenja kako bi se automatski provela evakuacija prisutnih. U novo postavljenom sustavu, razglasi pokrivaju područje cijelog trgovačkog centra. Također, prilikom implementiranja posebno se mora voditi računa o veličini i kompleksnosti objekta kako bi sustav dosegnuo puni potencijal zaštite. Osim poruka upozorenja u hitnim slučajevima, sustav na svakodnevnoj bazi služi kao glazbena pozadina posjetiteljima prilikom kupnje.  
 


Efikasan sustav detekcije požara uklonit će mogućnost velikih šteta i fatalnih posljedica.Vatrodojavnim sustavom štite se posjetitelji, zaposlenici i imovina cijelog trgovačkog centra. Postavljeni sustav vatrodojave iznimno je osjetljiv i pouzdan, stoga reagira čak i na male količine dima ili vatre u objektu. Upravo je to glavna prednost pouzdanog sustava vatrodojave, budući da omogućava pravovremenu reakciju, zaštitu posjetitelja objekta, kao i sprječavanje svih neželjenih posljedica. 

Pravovremena detekcija plina i točan izvor njegova curenja, u trgovačkom centru ove površine, od presudne je važnosti za sigurnost posjetitelja i zaposlenika. Mala veličina detektora čini ih teško uočljivima, a zbog osjetljivosti na najmanju promjenu kvalitete zraka, iznimno su učinkoviti. U velikom postotku slučajeva curenja plina radi se o ugljičnom monoksidu koji nema okus, boju ili miris čime postaje još jasnije zašto je implementacija visokokvalitetnog plinodojavnog sustava dugoročno isplativa. 

Ugrađeni sustavi

  • Sustav alarmnog ozvučenja
  • Plinodojava
  • Vatrodojava

Za vlastitu ponudu i odgovarajuće sustave koji će zaštititi poslovanje i objekte, javite nam se na adresu info@electronicsecurity.eu ili putem niže postavljenog obrasca! 

Kontaktirajte nas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.