Studija slučaja: Postavljanje sustava zaštite u glavni toranj Splitske banke u Splitu

O klijentu

Splitska banka, četvrta je banka po veličini na hrvatskom bankarskom tržištu. Glavni (upravni) toranj banke, koji je objedinio godinama raštrkane razne službe banke, nalazi se u Splitu.

Izazov/zadatak

Zadatak tima Electronic Securityja bio je postaviti sustave zaštite koji će štititi upravni toranj Splitske banke. Toranj do sada nije imao postavljene sustave zaštite, stoga je bilo jednostavno ugraditi sustav videonadzora, protuprovale, kontrole pristupa s tripodima, parking rampe i sustav evidencije radnog vremena, jer nije bilo potrebno integrirati ih u postojeće sustave. S obzirom na to da se radi o objektu novčarske institucije, naši stručnjaci ispoštovali su zakon o zaštiti prilikom postavljanja sustava.

Rješenje

Protuprovalni sustav jedan je od ključnih sustava zaštite velikih objekata. Osim prevencije otuđenja imovine ili vandalizma, ovaj sustav osigurava štićeni objekt od neželjenih provala te otkriva i dojavljuje ako do iste dođe tako što automatski šalje informacije na centralni dojavni sustav ili na mobilni uređaj s kojim je povezan. Time se omogućava momentalno djelovanje i prevladavanje krize.

Sustav videonadzora ugrađen je kako bi se omogućilo praćenje objekta danju, noću, u uvjetima brzih radnji ili u trenucima nagle promjene svjetlosti. Snimke videonadzora mogu se pratiti uživo ili naknadno. To pruža mogućnost rekonstrukcije eventualnih spornih događaja. Sustav videonadzora koji pruža upravi banke potpunu vizualnu kontrolu nad svim aktivnostima u tornju. Sustav videonadzora kompatibilan je s mobilnim uređajem klijenta stoga omogućava uvid u stanje u objektu s bilo kojeg mjesta u bilo kojem trenutku.

Parking rampa postavljena je s ciljem kontrole ulaza i izlaza na površini parkinga tornja. Parking rampe koje su postavljene iznimno su visoke kvalitete te se izgledom uklapaju u prostor.

Elektronski sustav evidencije radnog vremena ugrađen je s ciljem unaprjeđenja poslovanja. S obzirom na to da je vođenje evidencije radnog vremena zakonski propisano svim poslodavcima, ovaj sustav uvelike olakšava poštivanje regulativa. Podaci se digitalno pohranjuju u takozvanom cloudu, stoga ovaj sustav omogućava automatsko računanje radnog vremena i to koristeći samo karticu ili neki drugi način identifikacije zaposlenika. Sustav evidencije radnog vremena idealno se nadopunjuje sa sustavom kontrole pristupa te se tako, već samim ulaskom u ured ili poslovnicu radno vrijeme počinje bilježiti. Osim toga, primarna pogodnost digitalizirane evidencije radnoga vremena je otklanjanje mogućnosti ljudske greške.

Kontrola pristupa ugrađena je kako bi regulirala kretanje osoba u objektu. Ovaj sustav, osim što svim neovlaštenim osobama otežava pristup tornju, pojednostavljuje zaposlenicima ulazak i izlazak. Sustav kontrole pristupa koji je ugrađen povezan je s okretnim barijerama, tzv. tripodima. Pomoću njih se selektiraju mjesta prolaska s visokim intenzitetom protoka ljudi, poput ulaza u toranj Splitske banke. Osim za zaštitu unutrašnjosti tornja, sustav kontrole pristupa koristi se za upravljanje parking rampom ispred objekta. Također, sustav kontrole pristupa povezan je sa sustavom evidencije radnog vremena, pa se njime značajno štede administrativni resursi. Tako se ubrzava obračun isplata za sve sezonske zaposlenike ili pak radnike koji su plaćeni po satu.

Ugrađeni sustavi

  • Protuprovala
  • Videonadzor
  • Parking rampe
  • Sustav evidencije radnog vremena
  • Kontrola pristupa

Za vlastitu ponudu i odgovarajuće sustave koji će zaštititi poslovanje i objekte, javite nam se na adresu info@electronicsecurity.eu ili putem niže postavljenog obrasca! 

Kontaktirajte nas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.