Studija slučaja: U Maslina Resortu postavljeni brojni sustavi zaštite kompleksa

O klijentu

Maslina Resort luksuzan je turističko ugostiteljski objekt s pet zvjezdica, smješten u uvali Maslinica nedaleko Starog Grada na Hvaru. Površina resorta proteže se kroz dva hektara unutar koje se nalaze vinogradi, maslinici i borova šuma. Resort Maslina postoji već više od 20 godina, a svojim gostima omogućava autentično iskustvo koje spaja luksuz i jednostavnost.

Izazov/zadatak

Zadatak tima Electronic Securityja bio je postaviti sustave zaštite koji će štititi Resort, glavnu zgradu hotela, beach bar, izdvojene ville i SPA objekt. Budući da Resort do sada nije imao nikakve sustave zaštite, bilo je jednostavnije postaviti sustav videonadzora, protuprovale, plinodojave i vatrodojave jer nije bilo potrebno integrirati ih u postojeće sustave. S obzirom na to da se radi o hotelu, postoje određeni propisi zaštite od požara koje smo ispoštovali pri postavljanju vatrodojavnom sustava. Također, pri postavljanju videonadzora pazilo se na privatnost gostiju i kamere su postavljene tako da se određeni dijelovi kompleksa ne snimaju.

Rješenje

Sustav videonadzora pruža mogućnost praćenja objekta danju i noću, kao i u uvjetima brzih radnji ili nagle promjene svjetlosti. Snimke videonadzora moguće je gledati uživo ili naknadno. Za sigurnost svih gostiju u ugostiteljsko turističkim objektima potreban je kvalitetan sustav videonadzora. Sustav videonadzora kompatibilan je s mobilnim uređajem klijenta stoga omogućava uvid u stanje u objektu s bilo kojeg mjesta u bilo kojem trenutku.

Protuprovalni sustav jedan je od ključnih sustava zaštite velikih objekata. Osim prevencije otuđenja imovine ili vandalizma, ovaj sustav osigurava štićeni objekt od neželjenih provala te otkriva i dojavljuje ako do iste dođe tako što automatski šalje informacije na centralni dojavni sustav ili na mobilni uređaj s kojim je povezan. Time se omogućava momentalno djelovanje i prevladavanje krize.

Plinodojava je važna u svakom objektu, posebice u onom u kojem boravi velik broj ljudi. Postavljeni sustavi plinodojave izuzetno su maleni pa ne narušavaju interijer samog Resorta. Isto tako, sami detektori plina reagiraju na minimalnu koncentraciju nepoželjnih plinova u zraku te su povezani zvučnom ili svjetlosnom signalizacijom koja sve prisutne upozorava na opasnost.

Sustav vatrodojave omogućava pravovremenu detekciju vatre i dima. U ugostiteljskim objektima poput ovog, zaštita ljudi i imovine je ključna, stoga je bitno osigurati objekt na pravilan način kako bi se spriječile moguće neželjene posljedice. 

Ugrađeni sustavi

  • Videonadzor

  • Protuprovala

  • Plinodojava

  • Vatrodojava


Za vlastitu ponudu i odgovarajuće sustave koji će zaštititi poslovanje i objekte, javite nam se na adresu info@electronicsecurity.eu ili putem niže postavljenog obrasca! 

Kontaktirajte nas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.