Studija slučaja: JOLLY AUTOline centri opremljeni s više sustava zaštite

Tvrtka JOLLY AUTOline d.o.o. licencirana je za prodaju i servisiranje vozila marke Mercedes Benz i Smart. Svoje poslovno-prodajne centre ima u Zadru, Dugopolju kod Splita i u Zagrebu. Fokus rada je na lokalnom i regionalnom području gdje se tvrtka ističe profesionalnošću i vrhunskom kvalitetom usluge. S obzirom na velike poslovne ambicije i skupocjenost materijala kojim raspolažu, centrima su potrebni brojni visokokvalitetni sustavi zaštite. 

Izazov / zadatak

Zadatak tima Electronic Securityja bio je postaviti sustave zaštite koji će štititi više različitih poslovno prodajnih centara gdje su, u jednom objektu, objedinjeni izložbeni saloni i administrativni uredi. Kako bi se pružila maksimalna sigurnost centara, postavljeni su sustav videonadzora, vatrodojave, plinodojave te sustav kontrole pristupa i evidencije radnoga vremena. Budući da su centri do sada imali ugrađene pojedine sustave zaštite, postojala je potreba integracije novougrađenih sustava u postojeće.

Rješenje

Potpuna vizualna kontrola nad svim aktivnostima unutar objekata od krucijalne je važnosti za tvrtku. Sustav videonadzora dolazi do svog punog potencijala spojem kvalitetne opreme i naprednim funkcijama poput videoanalitike. Podaci zabilježeni i obrađeni ovim sustavom mogu se sačuvati u slučaju da tvrtka želi rekonstruirati eventualne sporne događaje. Nadalje, sigurnost objekata raste upotrebom opcija poput zumiranja na registracijske tablice ili prepoznavanje lica. Za tvrtke poput JOLLY AUTOline, videonadzor u kombinaciji sa videoanalitikom dugoročno je najisplativiji. 

Neovlašteni ulaz u prostorije objekata i krađe onemogućene su zahvaljujući sustavu kontrole pristupa. Ovaj vrhunski sustav sigurnosti ima brojne funkcije kojima se kontrolira prisutnost svake osobe i štiti vrijedna imovina unutar određenih prostorija. Time se uvelike otežava prolaz osobama koje se nije očekivalo ili kojima je ulazak zabranjen. 

Elektronski sustav evidencije radnog vremena ugrađen je s ciljem unaprjeđenja poslovanja. Vođenje evidencije radnog vremena zakonski je propisano svim poslodavcima, a ovaj sustav uvelike olakšava poštivanje te regulative. Podaci se digitalno pohranjuju u takozvanom cloudu, stoga ovaj sustav omogućava automatsko računanje radnog vremena i to koristeći samo karticu ili neki drugi način identifikacije zaposlenika. Na taj način, otklanja se mogućnost ljudske greške te se dobiva precizna evidencija broja radnih sati svih zaposlenika. Sustav evidencije radnog vremena idealno se nadopunjuje sa sustavom kontrole pristupa te se, tako, već samim ulaskom u ured ili poslovnicu, radno vrijeme počinje bilježiti. Ultimativno, digitalizacija radnog vremena pruža zadovoljstvo ne samo poslodavcu već i zaposlenicima.  

Ne prepuštajući ništa slučaju, Electronic Security napravio je rekonstrukciju postojećih sustava za vatrodojavu i plinodojavu. Za poslovne objekte ta dva sustava zaštite su ključni te je ugradnja istih jedan od najboljih poteza zato što pokazuje da vlasnik brine o dobrobiti svojih zaposlenika i adekvatno štiti svoju imovinu. Vatrodojavni sustav implementiran je u pojedine prostorije zgrade koje trenutno nisu u upotrebi. Moguće neželjene posljedice sprječavaju se pravovremenom detekcijom vatre i dima te automatskim javljanjem nadležnim službama. Nadalje, implementirani plinodojavni sustav pridonijet će lakšoj detekciji curenja plina u servisu i radionama, strojarnici, kotlovnici, garaži i drugim prostorijama koje koriste plin kao energent. 

Ugrađeni sustavi

  • Videonadzor
  • Sustav kontrole pristupa
  • Sustav digitalne evidencije radnog vremena
  • Plinodojava
  • Vatrodojava

Za vlastitu ponudu i odgovarajuće sustave koji će zaštititi poslovanje i objekte, javite nam se na adresu info@electronicsecurity.eu ili putem niže postavljenog obrasca! 

Kontaktirajte nas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.