Vlasnici ste turističkog objekta? Evo kako povećati sigurnost

Turistički objekti godišnje ugošćuju velik broj ljudi, stoga su pouzdani sustavi tehničke zaštite izrazito važni za sigurnost i uspješno poslovanje. Osim vrijedne imovine vlasnika, i sami gosti mogu biti meta kriminalaca, kradljivaca ili sličnih neželjenih posjetitelja. Bilo da ste vlasnik hotela, apartmana, hostela, mobilnih kućica u kampu ili pak muzeja, galerija ili kazališta, svoj objekt zasigurno želite što bolje zaštititi. Izdvojili smo neke sustave zaštite koji mogu biti ključni u sveukupnom dojmu vašeg objekta te sprječavanju neželjenih zdravstvenih, ali i financijskih posljedica.

Sustavi protuprovale i videonadzora neophodni su za svaki turistički objekt

Prvo mjesto na listi nužnih sustava zaštite turističkih objekata dijele videonadzor i protuprovala. Upozorenje o postavljenom sustavu videonadzora pruža efikasnu prevenciju raznih kaznenih djela poput, primjerice, vandalizma, dok sam sustav omogućava nadziranje izdvojenih mikro lokacija turističkog objekta poput hodnika uz stražnje ulaze i sl., koje su na neki način skrivene od pogleda osoblja pa predstavljaju rizik te  prostora s većom fluktuacijom posjetitelja, kao što je to recimo, recepcija. Snimke videonadzora moguće je gledati uživo ili naknadno, vodeći računa o privatnosti posjetitelja i GDPR-u.

S druge strane, sustav protuprovale osigurava zaštićenost objekta od neželjenih posjeta i potencijalnih krađa, što je primjerice, u slučaju muzeja ili galerija izuzetno važno za sigurnost izložbenih primjeraka, a u smještajnim objektima za sigurnost svih prisutnih, kao i reputaciju. Povezivanjem na zaštitarski dojavni centar osigurava se intervencija, a moguće je spajanje dojave signala alarma i na Vaš mobilni telefon kako biste, bez obzira gdje se nalazili, bili obaviješteni o situaciji.

Kako jamčiti sigurnost i udobnost gostiju?

Zaštićeni i zadovoljni posjetitelji ključ su uspjeha svakog turističkog objekta, stoga pažnju također treba posvetiti sustavima vatrodojave i detekcije plina, koji su ujedno i zakonski obavezni u većini većih smještajnih objekata. Sustav vatrodojave moguće je spojiti na vatrogasnu postrojbu i tako bitno ubrzati početak gašenja požara, a o novome zakonu koji propisuje isto također smo pisali na našemu blogu. Sustav detekcije plina također je preporučljivo ugraditi, budući da služi za rano otkrivanje opasnih plinova i para koji, ako se ne detektiraju na vrijeme, mogu biti smrtonosni za goste i djelatnike.

Pogodnost naših sustava zaštite leži u integraciji sustava kao što su vatrodojava, detekcija plina, SOS sustav, panik rasvjeta ili  alarmno ozvučenje u poseban software.

Kako biste gostima omogućili jednostavniji ulazak u sobe, ali i korištenje hotelskih sadržaja kao što su wellness, bazeni ili parking te plaćanje računa preporučujemo ugradnju sustava kontrole pristupa. Taj sustav može se primijeniti i za evidenciju radnog vremena osoblja čime se znatno štede administrativni resursi i ubrzava obračun isplata za sezonske zaposlenike i radnike plaćene po satu. Koristi se i za upravljanje rampama za ulaz na parkirališta.

Integracija sustava zaštite kao najbolje rješenje za turističke objekte

Ako želite dugoročno riješiti pitanje sigurnosti vašeg turističkog objekta i maksimalno zaštititi sve njegove segmente, onda je integracija sustava zaštite najbolja opcija. Spajanjem svih spomenutih sustava zaštite u jedan povećavate ukupnu razinu sigurnosti objekta, a ujedno smanjujete troškove održavanja.

Nakon krize uzrokovane pandemijom virusa COVID-19 većina hrvatskih turističkih objekata pretrpjela je velike financijske gubitke. Kako biste uklonili rizik dodatnih troškova, pobrinite se za dugoročnu sigurnost svog objekta. Kontaktirajte nas na info@electronicsecurity.eu ili putem niže postavljenog obrasca, a mi ćemo ispuniti sve Vaše želje i ugraditi sustave zaštite po personaliziranim kriterijima.

Kontaktirajte nas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.