Parlafon ili portafon je uređaj koji omogućava kontrolu pristupa objektima, često ima i komunikacijsku ulogu između posjetitelja na ulazu u objekt i pojedinca unutar objekta, a temelji se na audio i videokomunikaciji. Sustavi temeljeni na audiokomunikaciji su jednostavniji. Portafon se povezuje s električnom bravom i prepoznavanjem glasa, možete odlučiti želite li omogućiti pristup objektu osobi koja je zatražila pristup. 

Sustavi temeljeni na videokomunikaciji na vanjskoj jedinici imaju ugrađenu videokameru, a na prijemnoj jedinici ekran na koji se prenosi slika koju kamera snima. To omogućava osobi na prijemnoj strani efikasniju identifikaciju osobe koja je zatražila pristup. Za sigurnost kontrole pristupa i ulaza u objekte postoji tipkovnica kojoj se mijenja raspored brojki na prednjoj ploči kako se po otiscima ne bi mogle ustanoviti brojke koje sačinjavaju pristupnu lozinku. Pored toga, moguć je i ulaz RFID karticama, sigurnosna kopija pristupnih lozinki na SD karticu. Videoparlafonski sustav se putem različitih modula jednostavno proširuje i koristi za upravljanje rasvjetom, dodavanje dodatnih kamera, bežične i IP videoparlafonske uređaje kao i vezu s WiFi ruterom radi povezivanja s mobilnim aplikacijama.

Videoparlafonski sustav moguće je nadograditi  analognim kamerama za bolji nadzor pojedinih prostora, pored ulaznih vrata ili dvorišne ograde na kojima se nalazi montirana vanjska jedinica. 

Parlafonski sustavi nisu ograničeni na jednu vanjsku i jednu unutarnju jedinicu. Postoji mogućnost povezivanja jedne vanjske jedinice s više unutarnjih, kao što je slučaj u stambenim zgradama. Isto tako, moguće je više vanjskih jedinica povezati s jednom unutarnjom ili više unutarnjih u slučaju da postoji više ulaza ili pristupa objektu.

Parlafon može istovremeno služiti i kao interfon, tj. za internu komunikaciju unutar kuće ili zgrade. U tom slučaju ugrađuje se poseban relejni sklop s pripadajućim izvorom napajanja koji pri internom pozivu isključuje vanjsku jedinicu.

Označite usluge koje vas zanimaju i ostavite nam svoje kontakt podatke. Naši stručnjaci će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

Zainteresiran/a sam za
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.